Arhiva etichetelor: viza temporara

Aviz public

cropped-new-mada-coat-of-arms.pngConform legii no2015-026 din data de 7.12.2015 (Loi de Finance Rectificative) şi conform circularei no431-15/MAE/SG/DP/VISA din data de 31.12.2015, începând cu data de 01.02.2016, valorile taxelor încasate în vederea eliberării vizei de intrare pe teritoriul Republicii Madagascar au suferit câteva modificări:

Tipul vizei

Taxa

Viza 30 zile, single entry 30 €
Viza 60 zile, single entry 60 €
Viza 90 zile, single entry 80 €
Viza 30 zile, multiple entry 80 €
Viza 60 zile, multiple entry 80 €
Viza 90 zile, multiple entry 80 €
Viza transformabilă 100 €

Solicitarea vizei de scurt-sejur

Viza de scurt-sejur, numită şi viza temporară, poate fi eliberată pentru o perioadă de 30 zile, 60 zile respectiv 90 zile (Turism / Afaceri / Misiune sau Stagiu profesional de scurtă durată).

Viza turistică de scurt-sejur 30 zile, o singură intrare este singurul tip de viză ce poate fi obţinut atât direct de pe aeroport, la sosire, cât şi de la sediul misiunii Consulare, în ambele cazui contra-cost, 30 €.

Vizele de scurt-sejur, intrări multiple sunt recomandate solicitanţilor care au achiziţionat un pachet turistic de tip croazieră cu multiple opriri pe teritoriul malgaş. Indiferent de durată (30, 60, 90 zile), vizele cu intrări multiple costă 80 €.

Documentele necesare pentru obţinerea oricărei vize de scurt sejur pentru o perioadă mai mică de 90 de zile sunt următoarele:

  1. Paşaport (valabil minimum 6 luni de la data părăsirii Republicii Madagascar)
  2. Formular completat şi semnat de către aplicant
  3. O fotografie recentă, având formatul 4,5cm x 3,5cm (nu se acceptă copii color sau fotografii scanate)
  4. Copie după biletul de călătorie dus-întors
  5. Copie după rezervare hotel
  6. Copie după fişa de vaccinare împotriva febrei galbene – doar pentru persoanele care călătoresc într-o zonă infestată cu 6 zile înainte de a ajunge în Madagascar
  7. Taxa de viză
Durata Cost
30 zile, o singură intrare 30 
60 zile, o singură intrare 60 
90 zile, o singură intrare 80 
30 zile, intrări multiple 80 
60 zile, intrări multiple 80 
90 zile, intrări multiple 80 

Aviz important !

Solicitantul trebuie să fie în posesia unui paşaport a cărui valabilitate să fie mai mare de 6 luni de la data părăsirii Republicii Madagascar, fie că optează pentru obţinerea vizei direct de pe aeroport, fie că o solicită de la o misiune Consulară.

Misiunile consulare îşi rezervă dreptul de a solicita documente justificative complementare în vederea acordării vizei. Începând cu data eliberării, viza este utilizabilă în următoarele 6 luni.

În cazul minorilor neînsoţiţi de părinţi sau tutori legali, este necesară o declaraţie de tutelă temporară pentru călătoriile în străinatate. Declaraţia autorizează un alt adult să însoţească minorul în cauză şi trebuie semnată de părinţi sau tutori legali în prezenţa unui notar.