Vize

Cetăţenii străini pot intra pe teritoriul Republicii Madagascar în baza unei vize valabile. Vizele sunt eliberate de către Misiunile diplomatice şi consulare ale Republicii Madagascar în străinătate.

În funcţie de scopul călătoriei, autorităţile consulare malgaşe eliberează următoarele tipuri de viză:
– Viza temporară : o viză de scurt sejur pentru o perioadă mai mică de 90 de zile, ne-transformabilă (Turism / Afaceri / Misiune sau Stagiu de scurtă durată) ;
– Viza de imigrare : o viză transformabilă în lung sejur, valabilă 30 de zile (Investitor / Muncitor expatriat / Stagiu / Misiune / Reîntregire familială etc.).

Documentele necesare pentru obţinerea vizei de scurt sejur pentru o perioadă mai mică de 90 de zile sunt următoarele:

  1. Paşaport valabil minimum 6 luni de la data părăsirii Republicii Madagascar
  2. Formular completat şi semnat de către aplicant
  3. O fotografie recentă, având formatul 4,5cm x 3,5cm (nu se acceptă copii color sau fotografii scanate)
  4. Copie după biletul de călătorie dus-intors
  5. Copie după rezervare hotel
  6. Copie după fişa de vaccinare împotriva febrei galbene – doar pentru persoanele care călătoresc într-o zonă infestată cu 6 zile înainte de a ajunge în Madagascar
  7. Taxa de viză

Viza pentru scurt sejur de 30 zile – Turism, o singură intrare, poate fi obţinută de către cetăţenii români de la o misiune consulară precum Consulatul General Onorific al Republicii Madagascar în România sau, direct la sosirea pe aeroport. Turiştii trebuie să fie în posesia unui paşaport a cărui valabilitate să fie mai mare de 6 luni de la data părăsirii Republicii Madagascar.

Viza transformabilă în lung sejur are o durată iniţială de 30 de zile, iar în Madagascar trebuie întreprinse demersurile necesare pentru a prelungi perioada de valabilitate a vizei pe lângă serviciile de imigrări ale Poliţiei Naţionale (Ministerul de Interne). Pentru informaţii suplimentare legate de documentele necesare pentru eliberarea unei vize de lung sejur, vă rugăm să ne contactaţi.

Incepând cu data de 1 martie 2017, taxele consulare percepute pentru eliberarea vizelor de către misiunea consulară sunt următoarele:

Tipul vizei

Taxa

Viza 30 zile, single entry 40 €
Viza 60 zile, single entry 40 €
Viza 90 zile, single entry 45 €
Viza 30 zile, multiple entry 45 €
Viza 60 zile, multiple entry 45 €
Viza 90 zile, multiple entry 45 €
Viza transformabilă 45 €

Pentru mai multe detalii vă stăm la dispoziţie de Luni până Vineri, între orele 9:00 şi 13:00.

Mai multe informaţii utile sunt disponibile aici.